Dirigent

Merel Harkink, Dirigent

Chic en shanty, vrouwenkoor brummen

Geboren en getogen in 1962 te Geesteren bij Borculo. Ik heb altijd al muziek gemaakt met zussen thuis en altijd gezongen.

Vanaf mijn achttiende jaar heb ik her en der in Nederland gestudeerd, waaronder muziektherapie te Amersfoort en één jaar conservatorium in Maastricht, vocaal lichte muziek.

Uiteindelijk toch weer in het oosten neergestreken, getrouwd met beeldend kunstenaar en dichter Henk Gombert en woon inmiddels twintig jaar – nog steeds met heel veel plezier- in Zutphen.

Na de Pabo in het basisonderwijs terechtgekomen als groepsleerkracht en tevens als vakleerkracht muziek. Dat laatste heb ik vijf jaar gedaan voor Musica Allegra te Dieren.

Vervolgens mijn eigen muziekpraktijk opgericht aan huis (muziekschool Combi Combo), eerst AMV en dwarsfluit, nu met name dwarsfluit en zang.

Koor- en zangervaring:

  • Reeds tien jaar leiding over vrouwenkoor Mona Lisa, waarvoor ik regelmatig drie- en vierstemmige arrangementen schrijf.

  • Sinds een jaar heb ik RelaxSing ontwikkeld (zie de gelijknamige website), waarbij mensen kunnen komen zingen en ontspannen tegelijk, gericht op meditatief zingen, stemtechnische oefeningen en ademhalingstechnieken.

  • Zelf was ik jarenlang zangeres bij ‘Don’t shoot the pianoplayer’, jazzband Jazza Bozza en Big Band Groenlo.

  • Binnenkort (vanaf mei 2016) zal het koor ‘de Polsterren’ worden opgericht onder de paraplu van Fit Art in woonzorgcentrum ‘de Polbeek’ en zal ik dat gaan leiden.Nu ben ik dan gestart als dirigente bij Chic en Shanty, met heel veel plezier! Een vrouwenkoor met een fijne sfeer, sociaal, gezellig en niet te vergeten ook heel muzikaal.

  • Mijn grootste drijfveer is dus muziek en passie en dit overbrengen op kinderen en volwassenen; niets leuker dan van je passie je beroep te kunnen maken!